Mogelijke klachten

Spanningregulatie en functionele ademing zijn zinvol bij klachten als hyperventilatie klachten, gespannenheid, maar ook vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen, burn-out. Ook psychische klachten zoals angst, depressie, fobieën, paniek of traumaverwerking.

Functionele problemen van houding, adem, stem, stotteren en afwijkende mondgewoonten. Het bewegen, verbetering van rompbalans, rug- en nekklachten. Scoliose, chronische pijn, RSI en whiplash. Tot slot ook voor spanningsproblemen bij klachten t.g.v. een medische diagnose zoals bij hart- en longpatiënten, diagnose kanker, parkinson, ALS of MS.

Adem en Ontspanning

Door het bewust reguleren van de basisspanning en het verkrijgen van een functionele ademing reageren de klachten. De primaire levensbehoefte voor kwaliteit van leven van ons lichaam is functionele ademing en veiligheid (ontspanning). Daarvoor gaan we op zoek naar functionele spanningverdeling, functionele ademing en herstel van de vorm van het skelet.
Door simpele oefeningen en het procesmatig handelen gaan we het intern dialoog aan met het lichaam en hoofd. Waarom doet het lichaam wat het nu doet? Wat is de daadwerkelijke behoefte?

Door daar antwoorden op te krijgen word je 'therapeut' van je eigen lichaam en welbevinden op lange termijn. Het proces is het herkennen van je staat in je 'koffie- of thee moment' (basisspanning) dit leren verlagen naar een staat van je 'hangmat moment'(verlaagde basisspanning). Hoe functioneer je vanuit je hangmat moment en reageren je klachten daarop?

(zie www.dehangmatcoach.nl)


Door middel van simpele instructies, oefeningen en manuele technieken wordt eerst in vier á vijf sessies bekeken of deze methode bij je past. Reageren de klachten op spanningregulatie en functionele ademing in de praktijk. Na deze sessies heb je altijd meer informatie en inzichten waar de klacht mogelijk vandaan komt en wat de oplossing ervoor is. 


Door samen op reis te gaan wordt de passende oplossing vanzelf duidelijk. Door de verschillende processen spanningvermindering, functionele ademing, aandachtsverschuiving, lichaamsbewustwording, herstel van evenwicht en cognitief herstructureren wordt het intern dialoog aangesproken en wordt het functioneren en herstel van het lichaam in gang gezet. Hierdoor ontstaat het zelfherstellend vermogen van het lichaam (on)bewust.

"Morgen zal je nog mooier zijn met de ervaring van vandaag"